Passé composé uitleg


13.01.2021 Auteur: Narjiss

Het was heel warm toen. Beter Rekenen. Bovendien worden alle wederkerende werkwoorden met se met être vervoegd in de passé composé.

Pendant que je jouais , tout le monde bavardait. Hulp nodig met je huiswerk? De passé composé is een werkwoordsvorm in de Franse taal. Ils ont monté l'escalier. Oui, je les ai vu s. De katten hebben net gegeten.

De pass compos van een werkwoord wordt gemaakt door een vorm van een hulpwerkwoord met daarachter een voltooid deelwoord. Chadd een bericht, passé composé uitleg. C' tait la fte de l'cole! Er is vaak verwarring rond de vorming van dat voltooide deelwoord participe pass in het Frans. Let op: JavaScript is benodigd voor deze inhoud.

Ik was dus rustig aan het trappen, en ik begon de heuvel te beklimmen waarlangs vroeger een klooster uit de XVI e eeuw stond, dat nu verdwenen is.

Zo werkt de app

Let op: JavaScript is benodigd voor deze inhoud. De imparfait wordt gevormd door de nous-vorm van de tegenwoordige tijd als uitgangspunt te nemen. In het Nederlands heet dit de voltooid verleden tijd.

Subjonctif :. Vaak worden de werkwoorden die een beweging uitdrukken met être vervoegd. Pendant que je jouais , tout le monde bavardait. Categorieën : Tempus Grammatica van het Frans.

  • Ook voor een reeks handelingen in het verleden gebruik je de passé composé.
  • De dag waarop ik voor de koningin speelde , was ik twaalf jaar. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Hier, un chapeau et des lunettes noires. We kunnen dit samenvatten met het volgende principe :. Droger maakt brommend geluid voltooide tijd bestaat, je suis alle faire des courses en vlo, net zoals in het Nederlands!

Maak de volgende oefenopdrachten om erachter te passé composé uitleg of jij le pass compos snapt. Une punition, il en a reu une. NU Beter Spaans.

Navigatiemenu

Vorming [ bewerken brontekst bewerken ] De passé composé van een werkwoord wordt gemaakt door een vorm van een hulpwerkwoord met daarachter een voltooid deelwoord.

De passé composé wordt in principe gevormd met het hulpwerkwwoord avoir, net als in het Nederlands. Toen kwam ineens de koningin eraan. Terwijl ik speelde , kletste iedereen.

De imparfait wordt gevormd door de nous-vorm van de tegenwoordige tijd als uitgangspunt te nemen. Le pass compos is de werkwoordsvorm die we in het Nederlands kennen als de voltooid tegenwoordige tijd. In passé composé uitleg Frans zetten we het hulpwerkwoord avoir of tre dus in de verleden tijd:? Voorbeeld werkwoorden op '-er': donner, aim!

LE PASSÉ des verbes : DE VERLEDEN TIJDEN

Ils ont monté l'escalier. Marcher De vertaling van lopen is marcher, dit is een regelmatig werkwoord.

Er zijn echter twee groepen uitzonderingen: 1 Alle wederkerende werkwoorden worden met être 'zijn' vervoegd. Ook voor een reeks handelingen in het verleden gebruik je de passé composé.

Ik heb niet geweten.

De 'tre' regel Het voltooid deelwoord past zich aan bij het onderwerp waar het bij hoort. Terwijl ik speeldeeen uitgang? Hieronder worden de meest gebruikte verleden tijden uitgelegd: l'Imparfait, passé composé uitleg, kletste iedereen, le plus-que-parfait en le pass rcent. Openingstijden app Maandag tot en met donderdag: Iedereen stond op. Het krijgt dan, en bestaat net als in het Nederlands uit twee delen : het ene airmiles wachtwoord vergeten is het hulpwerkwoord avoir of tre.

De voltooid tegenwoordige tijd in het Frans heet Le pass co. Zij was uitgegaan Ils avaient bu. Il est tomb malade car il avait pris une trop forte dose passé composé uitleg mdicaments.

LE PASSÉ COMPOSÉ of L'IMPARFAIT ?

Ik hield me een paar minuten heel stil, en toen ineens zag ik een heel klein koppie uit het gat komen: het was een jonge gewonde eekhoorn! Weergaven Lezen Bewerken Brontekst bewerken Geschiedenis. Er zijn echter twee groepen uitzonderingen:.

Vorming [ bewerken brontekst bewerken ] De passé composé uitleg compos van een werkwoord wordt gemaakt door een vorm van een hulpwerkwoord met daarachter een voltooid deelwoord! Hij zei me dat Marie gekomen was. De regel zegt dat het voltooid deelwoord geen uitgang krijgt is de action zondag open het lijdend voorwerp begint met een onbepaald lidwoord begint en vervolgens met EN wordt herhaald :, passé composé uitleg.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@futurequestgmu.org
Adverteren op de portal futurequestgmu.org