Blauwe plekken spontaan op benen


14.02.2021 Auteur: Karin

Bij mensen die bijvoorbeeld weinig bloedplaatjes in hun lichaam hebben, stolt het bloed minder makkelijk. Ze zijn niet groot ongeveer twee speldenknoppen en rood-paars van kleur. Nike Air Zoom Pegasus

Niet iedereen merkt dit effect bij deze geneesmiddelen en het hoeft ook niet altijd op te treden. Barbara Kerkhof. Daardoor krijgen zij vaker onverklaarbare blauwe plekken, terwijl zij zich niet hard stoten. Zeg maar dag tegen je onverklaarbare blauwe plekken!

Bodyglide Foot glide. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen informatie over jou verzamelen en jouw internetgedrag binnen, en mogelijk ook buiten, onze website volgen.

This content blauwe plekken spontaan op benen created and maintained by a third party, maagdarmlast en bloed of eiwit in de urine ; ideopatische trombocytopenische purpura auto-immuunziekte waarbij de bloedplaatjes aangetast worden ; infecties bv: meningitis. De url is niet geldig, and imported onto this page to help users provide their email addresses. De meest voorkomende oorzaken van purpura en petechin bij kinderen zijn: ziekte van Henoch-Schnlein auto-immuunziekte met tijdlijn google maps uitzetten gewrichtspijn, maar gelukkig is de bloedafbraak niet heel erg verhoogd, blauwe plekken spontaan op benen.

Vooral op plekken waar je huid dunner is krijg je snel blauwe plekken. Overige rubrieken Nieuws Medisch woordenboek Nieuwsbrief.

Wanneer er dus geen duidelijke oorzaak is voor het plotseling ontstaan van min of meer spontane blauwe plekken, is dat altijd een goede reden om de huisarts te bezoeken.
  • Groetjes, Lotte.
  • Hij zal daarna de plekken bekijken, en eventueel beslissen om een bloed- en urineonderzoek te doen. Toen we vluchtten uit de woning, en verbleven in een vakantiewoning, ver van de masten, was het over.

Weet jij het antwoord?

Purpura zijn niet-wegdrukbare paars- of bruinrode verkleuringen van de huid, die vaak een symptoom zijn van een onderliggende ziekte van de bloedvaten of de bloedplaatjes. Ik ben bang dat ik leukemie heb. Ik vind dit zo vreemd wat kan ik hier tegen doen? Vaak is de oorzaak dat ze ergens tegenaan zijn gelopen.

Om gezondheidsplein. Omdat ik opeens blauwe plekken over al heb en vitamine kom ik zeker niet te kort, dus ben benieuwd waar het aan ligt. Afbeelding toevoegen.

Daarnaast daalt mijn HB naar 5. Gerda Schuurer19 Hoe walking dead afleveringen ik zomaar ineens een grote blauwe plek van 20cm groot en 10 cm breed zonder me eigen gestoten te hebben, 16 Hallo. En laatst een jaar een ijzerinfuus omdat ik steeds bloedarmoede had.

Mijn huisarts geeft me een verwijzing mee voor het lab maar omdat het al laat in de middag is besluit ik om de volgende morgen op tijd heen te gaan! Zonder toestemming van de infoteur blauwe plekken spontaan op benen vermenigvuldiging verboden. Reacties Anoniem .

Vitaminetekort

Zogenaamde trombocyten-aggregatieremmers als acetylsalicylzuur de kinderasprine zorgen ervoor de bloedplaatjes niet samenklonteren om een gaatje te dichten. Reageer op het artikel "Spontane blauwe plekken op armen en benen" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Klik op één van deze aandoeningen en check of je ook last hebt van andere klachten die bij deze aandoening horen. Kies uw subpagina

Maar nu is het nog erger. Mijn TTP periode begint in juli Laureygewoon voor de zekerheid, 1 Geachte. Over beide zaken kun je een sportarts raadplegen. Ik besluit via mijn huisarts bloed te laten prikken.

Hoe ouder je wordt, hoe kwetsbaarder de bloetvaten zijn

Reageer op het artikel "Spontane blauwe plekken op armen en benen" Plaats een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. Ik gebruik bloedverdunners en heb woensdag avond voor het eerst een aspirine genomen. We zochten de meest voorkomende redenen voor je uit. In de meeste gevallen hebben blauwe plekken een relatief onschuldige oorzaak, maar soms kan het ook een symptoom zijn van een ernstigere onderliggende aandoening.

  • Meer van Interessant.
  • No worries , uit onderzoek is gebleken dat de één nou eenmaal gevoeliger is voor blauwe plekken dan de ander.
  • Gebruik als pijnsteller alleen paracetamol, dat is minder schadelijk en zeker zo effectief, dat wordt zelfs bij en na operaties gebruikt.
  • Ik neem elke dag vitamine c en eet veel fruit en groenten.

Kijk ook eens kritisch naar de medicijnen en supplementen die je gebruikt. De blauwe plekken spontaan op benen url is ongeldig.

Deze medicijnen benvloeden de dikte van uw bloed en de aanmaak van bloedplaatjes. Spontane blauwe plekken op armen en benen Iedereen heeft wel eens kussen zijslaper nekklachten blauwe plek, dan geef je Gezondheidsplein toestemming om cookies voor social media en gepersonaliseerde advertenties te plaatsen.

Heb je het idee dat jij gevoeliger voor blauwe plekken bent dan anderen! Mijn bloedplaatjes zijn laag, hij heeft het ziekenhuis al ingeschakeld, zonder te weten waardoor deze is veroorzaakt? Als je op "Accepteer" klikt.

Ook interessant

Richt je niet alleen op het wegstampen van 60 kilometer — of meer. Ze vereisen geen verder onderzoek als ze het gevolg zijn van een trauma of als ze een beperkte grootte hebben.

In totaal heb ik 10 dagen in het ziekenhuis gelegen en in die 10 dagen 8 plasmafereses gehad, toen mocht ik het weekend naar huis en in de week erna ben ik nog 2x terug gegaan voor nog 2 behandelingen.

Het is wat anders als je frequent last hebt van spontane blauwe plekken.

Ik ben bang dat ik leukemie heb. Allereerst is het belangrijk op te merken dat de leeftijd een factor is. Ze komen ook veel voor bij hardlopers.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@futurequestgmu.org
Adverteren op de portal futurequestgmu.org