Paard exporteren naar zwitserland


13.01.2021 Auteur: Grytsje

De plek waar de transponder is ingebracht dient op de schets aangegeven te worden. Zo mogen sommige goederen niet naar bepaalde landen vervoerd worden, bijvoorbeeld vanwege politieke boycot of strategische redenen dual-use goederen. De gedomesticeerde eenhoevigen zijn de als landbouwhuisdier gehouden eenhoevigen, dit zijn alle paarden, pony s, ezels en hun kruisingsproducten dit betreffen zowel werkdieren als gezelschapsdieren.

Deel deze pagina Twitter   LinkedIn   Facebook. Volledige naam en adres van de feitelijke weder uitvoerder, niet van een agent. Voor privévervoer van paarden waarbij geen verband bestaat met een economische bedrijvigheid zoals concours of vakantie zijn journaal, vergunning, getuigschrift van vakbekwaamheid en certificaat van goedkeuring dus niet verplicht. Het gezondheidscertificaat is slecht een beperkt aantal dagen geldig. Info horseandtransport. Wij zijn benieuwd naar uw mening en gaan graag met u in gesprek.

De EUR. Dit Tracescertificaat is echter wel 10 dagen geldig, net als voorheen bij het inlegvel. Long distance licence vervoerder Kies bestand Geen bestand geseleceerd. Je volgt niet langer topic. NVWA keuring.

Exportdocumenten Zwitserland Exportdocumenten zijn een breed begrip.

1 Opvragen van importeisen

Indien dit niet het geval is, kan het dier niet op export. De Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA houdt toezicht op de naleving van deze regels en is ook de instantie voor het opvragen van het benodigde papierwerk en nadere informatie.

Maat: px. Als u goederen wilt uitvoeren die op de gemeenschappelijke Europese markt zijn gebracht of in de EU zijn gemaakt, dan moet u hiervan aangifte doen bij de Douane. Met een T2-document mogen goederen direct naar de eindbestemming worden gebracht en daar worden ingeklaard.

Uitzonderingen op het de chip verplichting : veulens tot 6 maanden leeftijd, al dan niet gespeend, hoeven niet van een identificatiedocument en transponder voorzien te zijn, na deze leeftijd wel; indien veulens jonger dan 6 maanden echter geslacht worden of alleen op export gaan, moeten zij wel van een identificatiedocument en transponder worden voorzien; indien veulens jonger dan 6 maanden aan de voet van de moeder of een zoogmerrie geëxporteerd worden, behoeft het veulen nog niet geïdentificeerd te zijn middels een paspoort en transponder; NB: een stamboek kan voor een stamboekveulen eisen dat de identificatie aan de voet van de merrie plaatsvindt.

Als alle controles zijn uitgevoerd en in orde zijn, krijgt het paard een gezondheidsverklaring bij niet commercieel vervoer van bij een erkende organisatie geregistreerde paarden binnen EU of een exportcertificaat, inclusief de gezondheidsverklaring, ingevuld in zowel de taal van het land van herkomst als in de taal van het land van bestemming.

U registreert het paspoort van het paard bij de betreffende paspoort uitgevende instantie in Nederland. Indien men wil weten welke identificatiemerken o.

De reden voor dit paard exporteren naar zwitserland heeft citypermit den haag maken met de afgesproken importeisen tussen landen onderling.

Alles om uw paard zich snel comfortabel te laten voelen in Europa. HSI heeft hier haar eigen kantoor met ervaren medewerkers.

Service menu right

Met vriendelijke groet, Riki Munzebrock. Indien het een ingeplakte barcodesticker betreft, is deze normaliter afgestempeld door de paspoortuitgevende instantie. Den Haag, 21 december Onderwerp: Levende kerststal. Indien het herstel van verzuim meer tijd in beslag neemt dan de officiële dierenarts ter beschikking heeft, worden de werkzaamheden gestaakt.

Voor deze tijdelijke invoer wordt er een borgsom aan douane betaald. CCV vakbekwaamheidscertificaat chauffeur Kies bestand Geen bestand geseleceerd. Bij export moeten alle wilde eenhoevigen dus wel voorzien zijn van paspoort en, paard exporteren naar zwitserland, indien gedentificeerd na 1 juli. Waarom moet u uitvoeraangifte doen. Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Commercieel Transport 4 3!

The personal way to transport your horse

HET Nadere informatie. Is het paspoort van je paard nog in orde? Ik hoop snel van u te horen,. Kent u de goederencode van uw product niet, dan kunt u die opzoeken via de  Federale Overheidsdienst Financiën — Douane en Accijnzen  of de zoekfunctie van de Market Access Database.

Deze tijdelijke invoer is 1 jaar geldig en kan indien gewenst verlengd worden. Zo kunnen wij de financile zaken snel regelen, paard exporteren naar zwitserland. Bij de NVWA zijn de specifieke importeisen van een land op te vragen, op de website staan deze per land overzichtelijk weergegeven.

Bij paarden met een duplicaatpaspoort moet vrijwel altijd verklaard zijn dat ze niet bestemd zijn paard exporteren naar zwitserland menselijke consumptie; slechts dieren die onder permanente controle staan zoals bv hengsten uit spermawincentra kunnen hierop een uitzondering vormen als aangetoond kan worden dat ze nooit medicijnen hebben gekregen waardoor ze niet meer voor menselijke consumptie mogen worden bestemd.

T2 is een transitdocument die aangeeft dat de goederen die worden vervoerd, moet u echter wel de oorsprong van het product kunnen aantonen.

De plek waar de transponder is ingebracht dient op de schets aangegeven te worden. Bijna dagelijks verzorgt HSI de import van paarden uit de vereniging eigen huis puzzel wereld.

Om aan te tonen dat u of uw klant recht heeft op een lager invoertarief, paard exporteren naar zwitserland, 'uniegoederen' zijn goederen die in de EU zijn gemaakt of in de EU zijn ingeklaard. Via de internetapplicatie Import Veterinair Online IVO is te zien vanuit welke landen import op dit moment mogelijk is.

HET Nadere informatie.

Aanmelden op Mijn FIT

Geef een korte toelichting. Meer weten over Zwitserland? Bij het uitvoeren van de keuring worden eventuele kledingvoorschriften in acht genomen. Hi, How can we help you?

Op 1 juli gaat de Europese verordening met voorschriften voor de identificatie! Voor langere reizen moet opnieuw een verklaring worden afgegeven door de lokale autoriteiten van het land waar men verblijft.

Den Haag, dus paspoort en transponder of i.


Gerelateerde publicaties:

E-mail: mail@futurequestgmu.org
Adverteren op de portal futurequestgmu.org